SOFTWARE ENGINEERING Multiple Choice Questions :-Part Two

1. Alpha and Beta Testing are forms of _

a. Acceptance testing
b. Integration testing
c. System Testing
d. Unit testing

ANSWER: (a) Acceptance testing

2. The model in which the requirements are implemented by its category is __

a. Evolutionary Development Model
b. Waterfall Model
c. Prototyping
d. Iterative Enhancement Mode

ANSWER: (a) Evolutionary Development Model

3. A COCOMO model is __

a. Common Cost Estimation Model.
b. Constructive Cost Estimation Model.
c. Complete Cost Estimation Model.
d. Comprehensive Cost Estimation Model

ANSWER: (b) Constructive Cost Estimation Model

4. SRD stands for _

a. Software Requirements Definition
b. Structured Requirements Definition
c. Software Requirements Diagram
d. Structured Requirements Diagram

ANSWER: (b) Structured Requirements Definition

5. The tools that support different stages of software development life cycle are called _

a. CASE Tools
b. CAME tools
c. CAQE tools
d. CARE tools

ANSWER: (a) CASE Tools

6. Which defect amplification model is used to illustrate the generation and detection of errors during the preliminary steps of a software engineering process?

a. Design
b. Detailed design
c. Coding
d. All mentioned above

ANSWER: (d) All mentioned above

7. Which method is used for evaluating the expression that passes the function

a. Strict evaluation
b. Recursion
c. Calculus
d. Pure functions

ANSWER: (a) Strict evaluation

8. Which factors affect the probable consequences if a risk occur?

a. Risk avoidance
b. Risk monitoring
c. Risk timing
d. Contingency planning

ANSWER: (c) Risk timing

9. Staff turnover, poor communication with the customer are risks that are extrapolated from past experience are called _ .

a. Business risks
b. Predictable risks
c. Project risks
d. Technical risks

ANSWER: (b) Predictable risks

10. Organization can have in-house inspection, direct involvement of users and release of beta version are few of them and it also includes usability, compatibility, user acceptance etc. is called __

a. Task analysis
b. GUI requirement gathering
c. GUI design & implementation
d. Testing

ANSWER: (d) Testing

11. Which project is undertaken as a consequence of a specific customer request?

a. Concept development projects
b. Application enhancement projects
c. New application development projects
d. Application maintenance projects

ANSWER: (c) New application development projects

12. Requirement engineering process includes which of these steps?

a. Feasibility study
b. Requirement Gathering
c. Software Requirement specification & Validation
d. All mentioned above

ANSWER: (d) All mentioned above

13. Software safety is a quality assurance activity that focuses on hazards that may cause an entire system to fall.

a. True
b. False

ANSWER :(a) True

14. Give the disadvantages of modularization.

a. Smaller components are easier to maintain
b. Program can be divided based on functional aspects
c. Desired level of abstraction can be brought in the program
d. None of the above

ANSWER: (d) None of the above

15. Effective software project management focuses on the four P’s. What are they ?

a. People, performance, payment, product
b. People, product, process, project
c. People, product, performance, project
d. All of the above.

ANSWER: (b) People, product, process, project

16. Give the Real-world factors affecting maintenance Cost.

a. As technology advances, it becomes costly to maintain old software.
b. The standard age of any software is considered up to 10 to 15 years.
c. Most maintenance engineers are newbie and use trial and error
method to rectify problem.
d. All mentioned above

ANSWER: (d) All mentioned above

17. Mention any two indirect measures of product.

a. Quality
b. Efficiency
c. Accuracy
d. Both A and B
e. Both B and C

ANSWER: (d) Both A and B

18. Which testing is the re-execution of some subset of tests that have already been conducted to ensure the changes that are not propagated?

a. Unit testing
b. Regression testing
c. Integration testing
d. Thread-based testing

ANSWER: (b) Regression testing

19. State if the following are true for Project Management

During Project Scope management, it is necessary to –
1) Define the scope
2) Decide its verification and control
3) Divide the project into various smaller parts for ease of management.
4) Verify the scope

a. True
b. False

ANSWER: (a) True

20. Software Requirement Specification (SRS) is also known as specification of _.

a. White box testing
b. Acceptance testing
c. Integrated testing
d. Black box testing

ANSWER: (d) Black box testing

21. Which of the following is/are considered stakeholder in the software process?

a. Customers
b. End-users
c. Project managers
d. All of the above.

ANSWER: (d) All of the above.

22. Software components provide interfaces, which can be used to establish communication among different components.

a. Yes
b. No

ANSWER: (a) Yes

23. Which SDLC activity does the user initiates the request for a desired software product?

a. Requirement gathering
b. Implementation
c. Disposition
d. Communication

ANSWER: (d) Communication

24. In Risk management process what makes a note of all possible risks, that may occur in the project?

a. Manage
b. Monitor
c. Categorize
d. Identification

ANSWER: (d) Identification

25. What is a measure of how well a computer system facilities learning?

a. Usability
b. Functionality
c. Reliability
d. None of the above

ANSWER: (a) Usability

26. The process together the software requirements from Client, Analyze and Document is known as __

a. Requirement engineering process
b. Requirement elicitation process
c. User interface requirements
d. Software system analyst

ANSWER: (a) Requirement engineering process

27. Refinement is actually a process of elaboration

a. True
b. False

ANSWER: (a) True

28. Who manages the effects of change throughout the software process?

a. Software project tracking and control
b. Software configuration management
c. Measurement
d. Technical review

ANSWER: (b) Software configuration management

29. When elements of module are grouped together that are executed sequentially in order to perform a task, is called __ .

a. Procedural cohesion
b. Logical cohesion
c. Emporal cohesion
d. Co-incidental cohesion

ANSWER: (a) Procedural cohesion

30. Which coupling is also known as “Global coupling”?

a. Content coupling
b. Stamp coupling
c. Data coupling
d. Common coupling

ANSWER: (d) Common coupling

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *