SOFTWARE ENGINEERING Multiple Choice Questions :-Part six

  1. Which one of these belongs to integration testing in the OO context?

a. Unit testing
b. Regression testing
c. Sandwich testing
d. Thread-based testing

ANSWER: (d) Thread-based testing

2. In which elicitation process the developers discuss with the client and end users and know their expectations from the software?

a. Requirement gathering
b. Organizing requirements
c. Negotiation & discussion
d. Documentation

ANSWER: (a) Requirement gathering

3. If requirements are easily understandable and defined then which model is best suited?

a. Spiral model
b. Waterfall model
c. Prototyping model
d. None of the above

ANSWER: (b) Waterfall model

4. Which Software-end factors affecting maintenance Cost?

a. Structure of Software Program
b. Programming Language
c. Dependence on external environment
d. All mentioned above
e. None of the above

ANSWER: (d) All mentioned above

5. Software quality assurance is an umbrella activity.

a. True
b. False

ANSWER: (a) True

6. Software process and improvement are assessed by __.

a. ISO 9000
b. ISO 9001
c. SPICE (ISO/IEC15504)
d. Both B and C

ANSWER: (d) Both B and C

7. CASE Tool stands for.

a. Computer Aided Software Engineering
b. Component Aided Software Engineering
c. Constructive Aided Software Engineering
d. Computer Analysis Software Engineer

ANSWER: (a) Computer Aided Software Engineering

8. Software is defined as __ .

a. Instructions
b. Data Structures
c. Documents
d. All of the above

ANSWER: (d) All of the above

9. During security testing the tester plays the role of the individual who desires to______

a. Penetrates the system
b. Penetrates the listener
c. Both A & B
d. None of the above

ANSWER: (a) Penetrates the system

10. Which of the following is not a section in the standard for SQA plans recommended by IEEE?

a. Budget
b. Time
c. People
d. None of the above

ANSWER: (a) Budget

11. Which box specifies the behavior of a system or a part of a system?

a. State box
b. Clear box
c. Black box
d. None of the above

ANSWER: (c) Black box

12. FAST stands for __

a. Facilitated Application Software Technique.
b. Functional Application Software Technique.
c. Facilitated Application Specification Technique.
d. None of the above

ANSWER: (c) Facilitated Application Specification Technique.

13. Which may be estimated either in terms of KLOC (Kilo Line of Code) or by calculating number of function points in the software?

a. Time estimation
b. Effort estimation
c. Cost estimation
d. Software size estimation

ANSWER: (d) Software size estimation

14. SDLC Models are adopted as per requirements of development process. It may vary Software-to-software to ensuring which model is suitable.

a. True
b. False

ANSWER: (a) True

15. The always growing and adapting nature of software hugely depends upon the environment in which user works in __ .

a. Cost
b. Dynamic Nature
c. Quality Management
d. Scalability

ANSWER: (b) Dynamic Nature

16. When the customer may ask for new features or functions in the software, what does it mean in Software maintenance?

a. Host modifications
b. Client requirements
c. Market conditions
d. Organization changes

ANSWER: (b) Client requirements

17. Reliability is measured by considering processing speed, response time, resource consumption, throughput, and efficiency.

a. True
b. False

ANSWER: (b) False

18. Abbreviate the term CASE

a. Computer Authorized Software Engineering
b. Computer Aided Software Engineering
c. Common Authorized Software Engineering
d. Common Aided Software Engineering

ANSWER: (b) Computer Aided Software Engineering

19. What is described by means of DFDs as studied earlier and represented in algebraic form?

a. Data flow
b. Data storage
c. Data Structures
d. Data elements

ANSWER: (a) Data flow

20. Which metrics are derived by normalizing quality and/or productivity measures by considering the size of the software that has been produced?

a. Size oriented
b. Function-Oriented
c. Object-Oriented
d. Use-case-Oriented

ANSWER: (a) Size oriented

21. What are the signs that a software project is in trouble?

a. The product scope is poorly defined.
b. Deadlines are unrealistic.
c. Changes are managed poorly.
d. All of the above.

ANSWER: (d) All of the above.

22. Application that generate a dialogue to get confirmation from user and to delete a file it is an example for _ .

a. Radio-Button
b. Text-box
c. Check-box
d. Dialogue box

ANSWER: (d) Dialogue box

23. What is used for implementing the changes in existing or new requirements of user in software maintenance?

a. Preventive maintenance
b. Perfective maintenance
c. Corrective
d. Adaptive

ANSWER: (b) Perfective maintenance

24. Lehman has given eight laws for software evolution and he divided software into three categories. In which category software works strictly according to defined specifications and solutions.

a. Static-type
b. Embedded-type
c. Practical-type
d. None of the above

ANSWER: (b) Embedded-type

25. Computer software is a complete package, which includes software program, its documentation and user guide on how to use the software.

a. True
b. False

ANSWER: (a) True

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *