SOFTWARE ENGINEERING Multiple Choice Questions :-Part four

  1. Which tools are used for project planning, cost, effort estimation, project scheduling and resource planning?

a. Process modeling tools
b. Project management tools
c. Diagram tools
d. Documentation tools

ANSWER: (b) Project management tools

2. Which design deals with the implementation part in which it shows a system and its sub-systems in the previous two designs?

a. Architectural design
b. High-level design
c. Detailed design
d. Both A & B

ANSWER: (c) Detailed design

3. Modularization is a technique to divide a software system into multiple discrete and independent modules.

a. True
b. False

ANSWER: (a) True

4. What is the project and process level that provides the Quality Metric benefit?

a. Defect amplification
b. Defect removal efficiency
c. Measuring quality
d. All mentioned above

ANSWER: (b) Defect removal efficiency

5. Cohesion metrics and coupling metrics are metrics in which level of design?

a. User interface design
b. Pattern-based design
c. Architectural design
d. Component-level design

ANSWER: (d) Component-level design

6. Which condition defines the circumstances for a particular operation is valid?

a. Post condition
b. Precondition
c. Invariant
d. None of the above

ANSWER: (b) Precondition

7. Which subsystem implements a repository that encompasses the following elements,
1) Content database
2) Database capabilities
3) Configuration management functions

a. The publishing subsystem
b. The management subsystem
c. The collection subsystem
d. None of the above

ANSWER: (b) The management subsystem

8. Which is not a SQA activity?

a. Black box testing
b. White box testing
c. Integration testing
d. Unit testing

ANSWER: (b) White box testing

9. PAD is metric indicates the number of classes that can access another class attributes and a violation of encapsulation.

a. True
b. False

ANSWER: (a) True

10. Find out which phase is not available in SDLC?

a. Coding
b. Testing
c. Maintenance
d. Abstraction

ANSWER: (d) Abstraction

11. From the following, which software has been characterized by ‘Number Crunching’ Algorithms?

a. System software
b. Artificial intelligence software
c. Embedded software
d. Engineering and scientific software

ANSWER: (d) Engineering and scientific software

12. IEEE provides a standard as IEEE 830-1993. For which activity this standard is recommended standard ?

a. Software requirement specification.
b. Software design.
c. Testing.
d. Both a and b

ANSWER: (a) Software requirement specification

13. A generic process framework for software engineering encompasses five activities. What are those activities?

a. Communication, risk management, measurement, production,
deployment.
b. Communication, Planning, Modeling, construction, deployment.
c. Analysis, designing, programming, debugging, maintenance
d. None of the above.

ANSWER: (b) Communication, Planning, Modeling, construction, deployment.

14. Who deliver the technical skills that are necessary to engineer for a product or an application?

a. Project managers
b. Practitioners
c. Customers
d. End users

ANSWER: (b) Practitioners

15. Project risk factor is considered in which model?

a. Spiral model.
b. Waterfall model.
c. Prototyping model
d. None of the above.

ANSWER: (a) Spiral model.

16. What is a child window that contains message for the user and request for some action to be taken?

a. Dialogue box
b. Text-Box
c. Check-Box
d. Radio Button

ANSWER: (a) Dialogue box

17. A Project can be characterized as _ .

a. Every project may not have a unique and distinct goal.
b. Project is routine activity or day-to-day operations.
c. Project does not comes with a start time and end time.
d. All mentioned above.
e. None of the above

ANSWER: (e) None of the above.

18. Which model is not suitable for large software projects but good one for learning and experimenting?

a. Big Bang model
b. Spiral model
c. Iterative model
d. Waterfall model

ANSWER: (a) Big Bang model

19.Which includes modifications and adaptations done in order to correct or fix the problems, that are either discovered by user or concluded by user error report?

a. Perfective maintenance
b. Adaptive maintenance
c. Corrective maintenance
d. Preventive maintenance

ANSWER: (c) Corrective maintenance

20. Boehm suggests an approach that addresses project objectives, milestones and schedules, responsibilities, management and technical approaches and required resources, This principle is called as __ .

a. W3HH principle
b. WHO principle
c. W5HH principle
d. None of the above.

ANSWER: (c) W5HH principle

21. The objective for formal technical review is to core errors in software work products.

a. True
b. False

ANSWER: (b) False

22. CASE tools are set of automated software application programs, that are not used to support, accelerate and smoothen the SDLC activities

a. Yes
b. No

ANSWER: (b) No

23. From the following give three major categories of risk,
1) Schedule risk
2) Project risk
3) Technical risk
4) Business risk

a. 1,2 and 3
b. 2,3 and 4
c. 1,2 and 4
d. 1,3 and 4

ANSWER: (b) 2,3 and 4

24. Activities and action taken on the data are represented by circle or round-edged rectangles is called _

a. Entities
b. Process
c. Data storage
d. Data flow

ANSWER: (b) Process

25. The six sigma for software engineering what gives the existing process and its output to determine the current quality performance?

a. Define
b. Analyze
c. Measure
d. None of the above

ANSWER: (c) Measure

26. Which tools are helpful in all the stages of SDLC, for requirement gathering to testing and documentation?

a. Upper case tools
b. Lower case tools
c. Integrated case tools
d. None of the above

ANSWER: (c) Integrated case tools

27. OOD languages provide a mechanism where methods performing similar tasks but vary in arguments, and that can be assigned to the same name is called __

a. Classes
b. Object
c. Polymorphism
d. Encapsulation

ANSWER: (c) Polymorphism

28. Abbreviate the term SMI.

a. Software Maturity Index
b. Software Model Instruction
c. Software Maturity Instruction
d. Software Model Index

ANSWER: (a) Software Maturity Index

29. What computer-based system can have a profound effect on the design that is chosen and also the implementation approach will be applied?

a. Scenario-based elements
b. Class-based elements
c. Behavioural elements
d. Flow-oriented elements

ANSWER: (c) Behavioural elements

30. SRS is a document created by system analyst after the requirements are collected from various stakeholder.

a. Yes
b. No

ANSWER: (a) Yes

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *