SOFTWARE ENGINEERING Multiple Choice Questions :-Part five

  1. Which structures in Organizational Paradigms on a team loosely and depends on individual initiative of the team members?

a. Closed paradigm
b. Open paradigm
c. Random paradigm
d. Synchronous paradigm

ANSWER: (c) Random paradigm

2. Give the name to diagram that represents the flow of activities described by the use cases and at the same time the captors are involved in UML .

a. State diagram
b. Swim lane diagram
c. Activity diagram
d. Component diagram

ANSWER: (b) Swim lane diagram

3. Which phase is refers to the support phase of software development?

a. Acceptance Phase.
b. Testing.
c. Maintenance.
d. None of the above.

ANSWER: (c) Maintenance

4. Which model is also called as the classic life cycle or the Waterfall model?

a. Iterative Development
b. Linear Sequential Development
c. RAD Model.
d. Incremental Development

ANSWER: (b) Linear Sequential Development

5. What is the average effective global activity rate in an evolving E-type system is invariant over the lifetime of the product?

a. Self-regulation
b. Reducing quality
c. Feedback systems
d. Organizational stability

ANSWER: (d) Organizational stability

6. Which document is created by system analyst after the requirements are collected from Various stakeholders?

a. Software requirement specification
b. Software requirement validation
c. Feasibility study
d. Requirement Gathering

ANSWER: (a) Software requirement specification

7. Which is focused towards the goal of the organization?

a. Feasibility study
b. Requirement gathering
c. Software requirement specification
d. Software requirement validation

ANSWER: (a) Feasibility study

8. The architectural model is derived from which of these sources?
A) Information about the application domain for the software to be built;
B) Specific requirements model elements such as data flow diagrams or analysis classes, their relationships and collaborations for the problem at hand;
C) The availability of architectural styles and patterns.

a. Both A & B
b. Both B & C
c. Both A & C
d. All mentioned above

ANSWER: (d) All mentioned above

9. What is the correctness, completeness, and consistency of the requirements model will have a strong influence on the quality of all work products that follow?

a. Requirement quality
b. Design quality
c. Code quality
d. Quality control effectiveness

ANSWER: (a) Requirement quality

10. An entity in ER Model is a real world being, which has some properties called_____.

a. Attributes
b. Relationship
c. Domain
d. None of the above

ANSWER: (a) Attributes

11. What is the most common measure for correctness?

a. Defects per KLOC
b. Errors per KLOC
c. $ per KLOC
d. Pages of documentation per KLO

ANSWER: (a) Defects per KLOC

12.Which documentation works as a key tool for software designer, developer and their test team is to carry out their respective tasks?

a. Requirement documentation
b. User documentation
c. Software design documentation
d. Technical documentation

ANSWER: (a) Requirement documentation

13. Which tools are used in implementation,testing and maintenance?

a. Upper case tools
b. Integrated case tools
c. Lower case tools
d. None of the above

ANSWER: (c) Lower case tools

14. Which risk gives the degree of uncertainty and the project schedule will be maintained so that the product will be delivered in time?

a. Business risk
b. Technical risk
c. Schedule risk
d. Project risk

ANSWER: (c) Schedule risk

15. You are working in CareerRide as a project manager. Company wants to develop a project. You are also involved in planning team. What will be your first step in project planning?

a. Establish the objectives and scope of the product.
b. Determine the project constraints.
c. Select the team.
d. None of the above.

ANSWER: (a) Establish the objectives and scope of the product

16. Configuration management is an essential part of the system maintenance. It is aided with version control tools to control versions, semi-version or patch management

a. True
b. False

ANSWER: (a) True

17. Which model is also known as Verification and validation model?

a. Waterfall model
b. Big Bang model
c. V-model
d. Spiral model

ANSWER: (c) V-model

18. Software project management is the process of managing all activities that are involved in software development, they are _ .

a. Time
b. Cost
c. Quality management
d. All mentioned above

ANSWER: (d) All mentioned above

19. A small picture representing an associated application, what does it mean?

a. Icon
b. Window
c. Menu
d. Cursor

ANSWER: (a) Icon

20. What is the meaning of requirement elicitation in software engineering?

a. Gathering of requirement.
b. Understanding of requirement.
c. Getting the requirements from client.
d. All of the above.

ANSWER: (d) All of the above.

21.Which of the following is/are Project Estimation Technique?

a. Empirical Estimation Technique.
b. Heuristic Estimation Technique.
c. Analytical Estimation Technique.
d. All of the above.

ANSWER: (d) All of the above.

22.The maximum number of objects that can participate in a relationship is called________

a. Cardinality
b. Attributes
c. Operations
d. Transformers

ANSWER: (a) Cardinality

23.What is legacy system?

a. A legacy system refers to newer version of software.
b. A legacy system refers to outdated application software that is used instead of available upgraded versions.
c. A legacy system always devolved by advance technology.
d. None of the above.

ANSWER: (b) A legacy system refers to outdated application software that is used instead of available upgraded versions.

24.Which of the following cannot be applied with the software according to Software Engineering Layers?

a. Process
b. Methods
c. Manufacturing
d. None of the above.

ANSWER: (c) Manufacturing

25. Which software is used to control products and systems for the consumer and industrial markets?

a. System software
b. Artificial intelligence software
c. Embedded software
d. Engineering and scientific software

ANSWER: (c) Embedded software

26. Which software enables the program to adequately manipulate information?

a. Instructions
b. Data Structures
c. Documents
d. All of the above

ANSWER: (b) Data Structures

27. Which coding element is generally omitted at the end of line?

a. Naming conventions
b. Identifying
c. White space
d. Operators

ANSWER: (d) White space

28. The rules of writing ‘if-then-else’, ‘case-switch’, ‘while-until’ and ‘for’ control flow statements are called _

a. Comments
b. Functions
c. Line length and wrapping
d. Control Structure

ANSWER: (d) Control Structure

29. If an application allows executing multiple instances of itself, they appear on the screen as separate windows are called __ .

a. Window
b. Tabs
c. Menu
d. Cursor

ANSWER: (b) Tabs

30. Match the List 1 to List 2 and choose the correct option.

  1. Requirement Elicitation ——- a. Module Development and
    integration.
  2. Design——————————b. Analysis
  3. Implementation——————c. Structure and behavioral
  4. Maintenance ——————— d. Performance tuning

a. 1-c , 2-a , 3-d , 4-b
b. 1-c , 2-a , 3-b , 4-d
c. 1-a , 2-c , 3-d , 4-b
d. 1-b , 2-c , 3-a , 4-d

ANSWER: (d) 1-b , 2-c , 3-a , 4-d

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *