MS Office MCQ:- Part Six

  1. Which of the following programs is not a popular desktop publishing program?

A) Adobe PageMaker
B) Microsoft Publisher
C) Lotus AmiPro
D) QuarkXPress

Correct Answer: (C) Lotus AmiPro

2. Which menu provides you options like Animation Scheme, custom Animation, Slide Transition?

A) Insert Menu
B) Format Menu
C) Tools Menu
D) Slide Show Menu

Correct Answer: (D) Slide Show Menu

3. In which menu can you find features like Slide Design, Slide Layout etc.?

A) Insert Menu
B) Format Menu
C) Tools Menu
D) Slide Show Menu

Correct Answer: (B) Format Menu

4. Which of the following is not a font style?

A) Bold
B) Italics
C) Regular
D) Superscript

Correct Answer: (D) Superscript

5. Which of the following is not a type of page margin?

A) Left
B) Right
C) Center
D) Top

Correct Answer: (C) Center

6. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options

A) Page
B) Document
C) Section
D) Page Setup

Correct Answer: (C) Section

7. Background color or effects applied on a document is not visible in

A) Web layout view
B) Print Layout view
C) Reading View
D) Print Preview

Correct Answer: (D) Print Preview

8. Which of the following is not true about Find and Replace in Excel

A) You can search for bold and replace with italics
B) You can decide whether to look for the whole word or not
C) You can search in formula too
D) You can search by rows or columns or sheets

Correct Answer: (D) You can search by rows or columns or sheets

9. The best way to insert a new slide in a presentation is to use the

A) Normal view
B) Special view
C) Slide show view
D) Slide sorter view

Correct Answer: ( D) Slide sorter view

10. What is the maximum number of lines you can set for a drop cap

A) 3
B) 10
C) 15
D) 20

Correct Answer: (B) 10

11. Which of the following line spacing is invalid?

A) Single
B) Double
C) Triple
D) Multiple

Correct Answer: (C) Triple

12. Which of the following are word processing software?

A) WordPerfect
B) Easy Word
C) MS Word
D) All of above

Correct Answer: (D) All of above

13. Which of the following is not of the merge process?

A) Sort the data source records
B) Format a main document
C) Edit a data source
D) Merge the two files to print or create a new document

Correct Answer: (A) Sort the data source records

14. Which of the following is the latest version of MS Word?

A) Word 2000
B) Word 2007
C) Word 2010
D) Word 2011

Correct Answer: (C) Word 2010

15. In Microsoft PowerPoint two kind of sound effects files that can be added to the presentation are a.

A) .wav files and .mid files
B) .wav files and .gif files
C) .wav files and .jpg files
D) .jpg files and .gif files

Correct Answer: (A) .wav files and .mid files

16. Special effects used to introduce slides in a presentation are called

A) effects
B) custom animations
C) transitions
D) present animations

Correct Answer: (C) transitions

17. In Microsoft PowerPoint the entry effect as one slide replaces another in a show is called a (an)

A) animation
B) slide transition
C) custom animation
D) preset animation

Correct Answer: (B) slide transition

18. To add a header or footer to your handout, you can use

A) The title master
B) The slide master
C) The handout master
D) All of above

Correct Answer: (C) The handout master

19. In Microsoft PowerPoint in order to see all the slides on one screen use

A) view, slide sorter
B) view, slide
C) view, master
D) view, slide show

Correct Answer: (A) view, slide sorter

20. Which of the following is the default page setup orientation for slides in PowerPoint?

A) Vertical
B) Landscape
C) Portrait
D) None of above

Correct Answer: (B) Landscape

21. Pagemaker is a _ software

A) Desktop Publishing
B) Word Processor
C) Spreadsheet
D) Presentation

Correct Answer: (A) Desktop Publishing

22. __ is at the top of the window and it display the name of the application

A) Menu bar
B) Title bar
C) Tool bar
D) Tool box

Correct Answer: (B) Title bar

23. __ is displayed below the title bar

A) Menu bar
B) Title bar
C) Tool bar
D) Tool box

Correct Answer: (A) Menu bar

24. Layout is in _ bar

A) Menu bar
B) Title bar
C) Tool bar
D) Tool box

Correct Answer: (A) Menu bar

25. Save option is present in _ bar

A) Menu bar
B) Title bar
C) Tool bar
D) Tool box

Correct Answer: (C) Tool bar

26. The tool used to select any kind of object on the page is called __.

A) Rotate tool
B) Text tool
C) Pointer tool
D) Crop tool

Correct Answer: (C) Pointer tool

27. ____ contains all the toolswe need to compose a page

A) Menu bar
B) Title bar
C) Tool bar
D) Tool box

Correct Answer: (D) Tool box

28. Clicking on the __ tool changes the pointer to an insertion point for typing and highlighting text

A Rotate tool
B) Text tool
C) Pointer tool
D) Crop tool

Correct Answer: (B) Text tool

29. ____ tool rotates a text box or image to a desired angle

A) Rotate tool
B) Text tool
C) Rotate tool
D) Crop tool

Correct Answer: (C) Rotate tool

30. ____ tool is used to reduce or cut image area.

A) Rotate tool
B) Text tool
C) Rotate tool
D) Crop tool

Correct Answer: (D) Crop tool

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *