MS Office MCQ :- Part Four

  1. To edit in an embedded excel worksheet object in a word document

a. Use the excel menu bar and toolbars inside the word application
b. Edit the hyperlink
c. Edit the data in a excel source application
d. Use the word menu bar and toolbars

Correct Answer: (a) Use the excel menu bar and toolbars inside the word application

2. To create a formula, you can use:

a. Values but not cell references
b. C ell references but not values
c. Values or cell references although not both at the same time
d. Value and cell references

Correct Answer: (d) Value and cell references

3. Status indicators are located on the

a. Vertical scroll bar
b. Horizontal scroll bar
c. Formula bar
d. Standard to

Correct Answer: (c) Formula bar

4. An excel workbook is a collection of

a. Workbooks
b. Worksheets
c. Charts
d. Worksheets and charts

Correct Answer: (d) Worksheets and charts

5 Excel files have a default extension of

a. Xls
b. Xlw
c. Wk1
d. 123

Correct Answer: (a) Xls

6. Except for the …… function, a formula with a logical function shows the word “TRUE” or “FALSE” as a result

a. IF
b. AND
c. OR
d. NOT

Correct Answer: (a) IF

7. Macros are “run” or executed from the ….. menu

a. Insert
b. Format
c. Tools
d. Data

Correct Answer: (c) Tools

8. You can open the consolidate dialog box byt choosing Consolidate from the ….. menu

a. Insert
b. Format
c. Tools
d. Data

Correct Answer: (d) Data

9. How are data organized in a spreadsheet?

a. Lines and spaces
b. Layers and planes
c. Rows and columns
d. Height and width

Correct Answer: (c) Rows and columns

10. Gridlines

a. May be turned off for display but turned on for printing
b. May be turned on or off for printing
c. The be turned off for display and printing
d. a, b and c

Correct Answer: (d) a, b and c

11. A function inside another function is called a ….. function

a. Nested
b. Round
c. Sum
d. Text

Correct Answer: (a) Nested

12. Which function calculates your monthly mortgage payment?

a. PMT (payments)
b. NPER (number of periods)
c. PV (present value)
d. All of above

Correct Answer: (a) PMT (payments)

13. To drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the

a. Tab key
b. Alt key
c. Shift key
d. Ctrl key

Correct Answer: (d) Ctrl key

14. When the formula bar is activated, you can see

a. The Edit Formula button
b. The Cancel button
c. The Enter button
d. All of above

Correct Answer: (d) All of above

15. Which file format can be added to a PowerPoint show?

a. .jpg
b. .giv
c. .wav
d. All of the above

Correct Answer: (d) All of the above

Material consisting of text and numbers is best presented as

a. A table slide
b. A bullet slide
c. A title slide
d. All of the above

Correct Answer: (a) A table slide

17. In order to edit a chart, you can

a. Triple click the chart object
b. Click and drag the chart object
c. Double click the chart object
d. Click the chart object

Correct Answer: (c) Double click the chart object

18. to exit the PowerPoint

a. click the application minimize button
b. click the document close button
c. double click the applications control menu icon
d. double click the document control menu icon

Correct Answer: (c) double click the applications control menu icon

19. To select one hyperlink after another during a slide presentation, what do you press?

a. Tab
b. Ctrl + K
c. Ctrl + h
d. All of above

Correct Answer: (a) Tab

20. special effects used to introduce slides in a presentation are called

a. effects
b. custom animations
c. transitions
d. present animations

Correct Answer: (c) transitions

21. What is the term used when you press and hold the left mouse key and more the mouse around the slide?

a. Highlighting
b. Dragging
c. Selecting
d. Moving

Correct Answer: (b) Dragging

22. To give a PowerPoint presentation to a large audience, you:

a. Set up your computer in a large auditorium, and click large, auditorium, OK
b. Click the slide you wish the audience to see in normal view, then click the next slide, and so on.
c. Choose either view, slide show or slide show, view show
d. Slick slide show, OK

Correct Answer: (c) Choose either view, slide show or slide show, view show

23. Which of the following can you use to add times to the slides in a presentation

a. Slice Show menu
b. Rehearse timing button
c. Slide transition button
d. All of the above

Correct Answer: (b) Rehearse timing button

24. Which of the following is not one of PowerPoint’s views?

a. Slide show view
b. Slide view
c. Presentation view
d. Outline view

Correct Answer: (c) Presentation view

25. Which PowerPoint view works best for adding slide transitions?

a. Slide show view
b. Slide sorter view
c. Slide view
d. Notes view

Correct Answer: (b) Slide sorter view

26. Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentation

a. Slide sorter view
b. Notes page view
c. Slide view
d. Outline view

Correct Answer: (a) Slide sorter view

27. Which option can be used to set custom timings for slides in a presentation?

a. Slider Timings
b. Slider Timer
c. Rehearsal
d. Slide Show Setup

Correct Answer: (c) Rehearsal

28. Which of the following will not advance the slides in a slide show view?

a. The esc key
b. The space bar
c. The enter key
d. The mouse button

Correct Answer: (a) The esc key

29. The quickest way to create a PowerPoint presentation is to use the

a. Word for windows templates
b. Auto creation wizard
c. Auto content wizard
d. Presentation wizard

Correct Answer: (c) Auto content wizard

30. Which of the following can you format using buttons on the formatting toolbar?

a. Your hard drive
b. Format painting
c. Font color
d. Underlining

Correct Answer: (d) Underlining

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *