MS Office MCQ :- Part Five

  1. To start Microsoft PowerPoint application

A) Click on Start >> Programs >> All Programs >> Microsoft PowerPoint
B) Hit Ctrl + R then type ppoint.exe and Enter
C) Click Start >> Run then type powerpoint then press Enter
D) All of above

Correct Answer: (C) Click Start >> Run then type power point then press Enter

2. Which menu provides you options like Animation Scheme, custom Animation, Slide Transition?

A) Insert Menu
B) Format Menu
C) Tools Menu
D) Slide Show Menu

Correct Answer: (D) Slide Show Menu

3. In which menu can you find features like Slide Design, Slide Layout etc.?

A) Insert Menu
B) Format Menu
C) Tools Menu
D) Slide Show Menu

Correct Answer: (B) Format Menu

4. The selected design template can be applied

A) To current slide only
B) To all the slides
C) To all the new presentation you create
D) All of above

Correct Answer: (D) All of above

5. What feature will you use to apply motion effects in between a slide exits and another enters?

A) Slide Transition
B) Slide Design
C) Animation Objects
D) Animation Scheme

Correct Answer: (A) Slide Transition

6. What PowerPoint feature will you use to apply motion effects to different objects of a slide?

A) Slide Transition
B) Slide Design
C) Animation Objects
D) Animation Scheme

Correct Answer: (D) Animation Scheme

7. Which command will you use in PowerPoint if you need to change the color of different objects without changing content?

A) Design Template
B) Color Scheme
C) Font Color
D) Object Color

Correct Answer: (B) Color Scheme

8. Which short cut key inserts a new slide in current presentation

A) Ctrl+N
B) Ctrl+M
C) Ctrl+S
D) All of above

Correct Answer: (B) Ctrl+M

9. To start slide show of a presentation

A) Hit F5 key
B) From Slide Show menu choose View Show option
C) From Slide Show menu choose Rehearse timing
D) Both a & b

Correct Answer: (D) Both a & b

10. If you select Insert >> Picture >> From File

A) You can insert pictures and clip Arts
B) You can insert clip Arts only
C) You can insert pictures only
D) None of above

Correct Answer: (C) You can insert pictures only

11. Which of the following font effect is not available in PowerPoint Font dialog box?

A) Underline
B) Shadow
C) Emboss
D) Strikethrough

Correct Answer: (D) Strikethrough

12. To insert a hyperlink in a slide

A) Choose Insert >> Hyperlink
B) Press Ctrl + K
C) Hyperlinks can’t be inserted in slides
D) Both a & b

Correct Answer: (D) Both a & b

13. In a PowerPoint presentation

A) Sound clips can be inserted but not movie clips
B) Movie clips can be inserted but not sound clips
C) Both cannot be inserted
D) Both can be inserted

Correct Answer: (D) Both can be inserted

14. To insert slide numbers

A) Insert a text box and select Insert >> Page Number
B) Insert a textbox and select Insert >> Number >> Page Number
C) Choose Insert >> Slide Number
D) Insert a new text box and select Insert >> slide Number

Correct Answer: (D) Insert a new text box and select Insert >> slide Number

15. What are the three options available in Insert >> Picture menu?

A) Clipart, Pictures, Shapes
B) Clipart, From File, Shapes
C) Clipart, From Files, AutoShapes
D) Clipart, Pictures, AutoShapes

Correct Answer: (C) Clipart, From Files, AutoShape

16. From which menu you can access Picture, Test Box, Chart etc.?

A) File
B) Edit
C) Insert
D) View

Correct Answer: (C) Insert

17. Which of the following is not a part of Slide Design ?

A) Design Template
B) Color Scheme
C) Animation Scheme
D) Slide Layout

Correct Answer: (D) Slide Layout

18. What is the term used when a clip art image changes the direction of faces?

A) Group
B) Flip
C) Rotate
D) All of the above

Correct Answer: (C) Rotate

19. The slide that is used to introduce a topic and set the tone for the presentation is called the

A) table slide
B) graph slide
C) bullet slide
D) title slide

Correct Answer: (D) title slide

20. Which of the following features should you use when typing in the notes text box?

A) Slide show
B) Insert
C) Slide maser
D) Zoom

Correct Answer: (D) Zoom

21. Which command brings you to the first slide in your presentation?

A) Next slide button
B) Page up
C) Ctrl + Home
D) Ctrl + End

Correct Answer: (C) Ctrl + Home

22. You can show the shortcut menu during the slide show by

A) Clicking the shortcut button on the formatting toolbar
B) Right clicking the current slide
C) Clicking an icon on the current slide
D) a and b

Correct Answer: (B) Right clicking the current slide

23. Auto clipart is a feature that

A) Automatically places clipart in your presentation
B) Scans your presentation for incorrect spelling in your words on each slide
C) Scans your presentation for incorrect spelling in Word Arts objects
D) All of above

Correct Answer: (D) All of above

24. The view that displays the slides on a presentation as miniature representations of the slides is called

A) slide show
B) slide sorter view
C) notes page view
D) outline view

Correct Answer: (B) slide sorter view

25. Which of the following provides a printed copy of your presentation?

A) Outline
B) Speaker notes
C) Audience handouts
D) All of the above

Correct Answer: (C) Audience handouts

26. When using PowerPoint, to play a PowerPoint show for previewing the show, select

A) View, slide sorter
B) View, slide
C) View, slide show
D) View outline

Correct Answer: (C) View, slide show

27. To select all the boxes of an organization chart

A) Click edit, select all
B) Right click the chart background click select all
C) Press and hold the shift key and click each box
D) All of the above

Correct Answer: (D) All of the above

28. Which of the following should e used when you want to add a slide to an existing presentation?

A) File, add a new slide
B) Insert, new slide
C) File, open
D) File, new

Correct Answer: (D) File, new

29. Which key deletes text before, or the left of, the insertion point?

A) Backspace
B) Page up
C) Delete
D) Page down

Correct Answer: (A) Backspace

30. Microsoft PowerPoint is a

A) Database program
B) Spreadsheet program
C) Presentation program
D) Word processing program

Correct Answer: (C) Presentation program

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *