E‐Commerce MCQ:- Part Two

  1. Unique value auction is mainly applies to?

a. New products
b. Second hand products
c. Engineering products
d. None of the above

Answer: (b) Second hand products

2. Paisa pay is facilitated in

a. eBay.co.in
b. amazon.com
c. flipkart.com
d. none of the above

Answer: (a) eBay.co.in

3. Which of the following is a useful security mechanism when considering business strategy and IT?

a. encryption
b. decryption
c. firewall
d. all the above

Answer: (d) all the above

4. Which of the following is not related to security mechanism

a. encryption
b. decryption
c. e‐cash
d. all the above

Answer: (c) e‐cash

5. A product or service that customers have come to expect from an industry, which must be offered by new entrants if they wish to compete and survive, is known as a(n)?

a. Switching costs
b. Loyalty programs
c. Entry barriers
d. Affiliate programs

Answer: (c) Entry barriers

6. Which of the following statements accurately reflect the impact of technology?

a. Technology has caused buyer power to increase
b. Technology has lessened the entry barriers for many industries
c. Technology has increased the threat of substitute products and services
d. all of the above

Answer: (d) all of the above

7. A business cannot be all things to all people. Instead, a business must:

a. Identify target customers
b. Identify the value of products/services as perceived by customers
c. all of the above
d. None of the above

Answer: (c) all of the above

8. How the transactions occur in e‐commerce?

a. Using e‐medias
b. Using computers only
c. Using mobile phones only
d. None of the above

Answer: (a) Using e‐medias

9. Which type of products is lesser purchased using ecommerce?

a. automobiles
b. books
c. software’s
d. none

Answer: (a) automobiles

10. A business competing in a commodity like environment must focus on which of the following?

a. Price
b. Ease / speed of delivery
c. Ease of ordering
d. all of the above

Answer: (d) all of the above

11. Which of the following refers to creating products tailored to individual customers?

a. customization
b. aggregation
c. Direct materials
d. Reverse auction

Answer: (a) customization

12. Materials used in the normal operation of a business but not related to primary business operations are called what?

a. Supplies
b. Direct materials
c. Indirect materials
d. Daily stuff

Answer: (c) Indirect materials

13. Amazon.com is well‐known for which e‐commerce marketing technique?

a. Banner ads
b. Pop‐up ads
c. Affiliate programs
d. Viral marketing

Answer: (c) Affiliate programs

14. What is the name given to an interactive business providing a centralized market where many buyers and suppliers can come together for e‐commerce or commerce‐related activities?

a. Direct marketplace
b. B2B
c. B2C
d. Electronic marketplace

Answer: (d) Electronic marketplace

15. Which form of e‐marketplace brings together buyers and sellers from multiple industries, often for MRO materials?

a. horizontal
b. Vertical
c. Integrated
d. Inclined

Answer: (a) horizontal

16. Which form of e‐marketplace brings together buyers and sellers from the same industry?

a. horizontal
b. Vertical
c. Integrated
d. Inclined

Answer: (b) Vertical

17. Which type of add appears on a web page?

a. pop‐under ad
b. Pop‐up ad
c. Banner ad
d. Discount ad

Answer: (c) Banner ad

18. What type of ad appears on top of a web page?

a. pop‐under ad
b. pop‐up ad
c. banner ad
d. discount ad

Answer: (b) pop‐up ad

19. What type of ad appears under a web page?

a. pop‐under ad
b. pop‐up ad
c. banner ad
d. discount ad

Answer: (a) . pop‐under ad

20. Which, if any, of the following types of ads are people most willing to tolerate?

a. pop‐under ad
b. pop‐up ad
c. banner ad
d. none of the above

Answer: (d) none of the above

21. Which of the following is an Internet‐based company that makes it easy for one person to pay another over the Internet?

a. electronic check
b. electronic bill presentment and payment
c. conversion rates
d. financial cybermedia

Answer: (d) financial cybermedia

22. Which of the following is a method of transferring money from one person’s account to another?

a. electronic check
b. credit card
c. e‐transfer
d. none of the above

Answer: (a) electronic check

23. An electronic check is one form of what?

a. e‐commerce
b. online banking
c. e‐cash
d. check

Answer: (b) online banking

24. If you need to transfer money to another person via the internet, which of the following methods could you use?

a. financial cybermedia
b. electronic check
c. electronic bill presentment and payment
d. all of the above

Answer: (d) all of the above

25. Which of the following permits the transmission of a bill, along with payment of that bill, to be conducted over the Internet?

a. financial cybermedia
b. electronic check
c. electronic bill presentment and payment
d. all of the above

Answer: (c) electronic bill presentment and payment

26. A combination of software and information designed to provide security and information for payment is called a what?

a. digital wallet
b. pop up ad
c. shopping cart
d. encryption

Answer: (a) digital wallet

27. What is the name for direct computer‐to‐computer transfer of transaction information contained in standard business documents?

a. internet commerce
b. e‐commerce
c. transaction information transfer
d. electronic data interchange

Answer: (d) electronic data interchange

28. Which of the following is used in B2B to pay for purchases?

a. e‐commerce
b. financial electronic data interchange
c. electronic data exchange
d. electronic checks

Answer: (b) financial electronic data interchange

29. Public key encryption uses multiple keys. One key is used to encrypt data, while another is used to decrypt data. The key used to encrypt data is called the _ key, while the key used to decrypt data is called the _ key.

a. encryption, decryption
b. private, public
c. encryption, public
d. public, private

Answer: (d) public, private

30. Secure Sockets Layers does which of the following?

a. creates a secure, private connection to a web server
b. encrypts information
c. sends information over the internet
d. all of the above

Answer: (d) all of the above

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *