E‐Commerce MCQ:- Part one

  1. Which of the following describes e‐commerce?

a. Doing business electronically
b. Doing business
c. Sale of goods
d. All of the above

Answer: (a) Doing business electronically

2. Which of the following is part of the four main types for e‐commerce?

a. B2B
b. B2C
c. C2B
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

3. Which segment do eBay, Amazon.com belong?

a. B2Bs
b. B2Cs
c. C2Bs
d. C2Cs

Answer: (b) B2Cs

4. Which type of e‐commerce focuses on consumers dealing with each other?

a. B2B
b. B2C
c. C2B
d. C2C

Answer: (d) C2C

5. Which segment is eBay an example?

a. B2B
b. C2B
c. C2C
d. None of the above

Answer: (d) None of the above

6. Which type deals with auction?

a. B2B
b. B2C
c. C2B
d. C2C

Answer: (d) C2C

7. In which website Global Easy Buy is facilitated?

a. Ebay.com
b. Amazon.com
c. Yepme.com
d. None of these

Answer: (a) Ebay.com

8. The best products to sell in B2C e‐commerce are:

a. Small products
b. Digital products
c. Specialty products
d. Fresh products

Answer: (b) Digital products

9. Which products are people most likely to be more uncomfortable buying on the Internet?

a. Books
b. Furniture
c. Movies
d. All of the above

Answer: (b) Furniture

10. Which products are people most likely to be comfortable buying on the Internet?

a. Books
b. PCs
c. CDs
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

11. Digital products are best suited for B2C e‐commerce because they:

a. Are commodity like products
b. Can be mass‐customized and personalized
c. Can be delivered at the time of purchase
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

12. The solution for all business needs is

a. EDI
b. ERP
c. SCM
d. None of the above

Answer: (b) ERP

13. All of the following are techniques B2C e‐commerce companies use to attract customers, except:

a. Registering with search engines
b. Viral marketing
c. Online ads
d. Virtual marketing

Answer: (d) Virtual marketing

14. Which is a function of E‐commerce

a. marketing
b. advertising
c. warehousing
d. all of the above

Answer: (d) all of the above

15. Which is not a function of E‐commerce

a. marketing
b. advertising
c. warehousing
d. none of the above

Answer: (c) warehousing

16. Which term represents a count of the number of people who visit one site, click on an ad, and are taken to the site of the advertiser?

a. Affiliate programs
b. Click‐through
c. Spam
d. All of the above

Answer: (b) Click‐through

17. What is the percentage of customers who visit a Web site and actually buy something called?

a. Affiliate programs
b. Click‐through
c. Spam
d. Conversion rate

Answer: (d) Conversion rate

18. What are materials used in production in a manufacturing company or are placed on the shelf for sale in a retail environment?

a. Direct materials
b. Indirect materials
c. EDI
d. None of the above

Answer: (a) Direct materials

19. What are materials that are necessary for running a modern corporation, but do not relate to the company’s primary business activities?

a. Direct materials
b. Indirect materials
c. EDI
d. None of the above

Answer: (b) Indirect materials

20. What are ballpoint pens purchased by a clothing company?

a. Direct materials
b. Indirect materials
c. EDI
d. None of the above

Answer: (b) Indirect materials

21. What is another name for?

a. Direct materials
b. Indirect materials
c. EDI
d. None of the above

Answer: (b) Indirect materials

22. What is the process in which a buyer posts its interest in buying a certain quantity of items, and sellers compete for the business by submitting successively lower bids until there is only one seller left?

a. B2B marketplace
b. Intranet
c. Reverse auction
d. Internet

Answer: (c) Reverse auction

23. What are plastic cards the size of a credit card that contains an embedded chip on which digital information can be stored?

a. Customer relationship management systems cards
b. E‐government identity cards
c. FEDI cards
d. Smart cards

Answer: (d) Smart cards

24. Most individuals are familiar with which form of e‐commerce?

a. B2B
b. B2C
c. C2B
d. C2C

Answer: (b) B2C

25. Which form of e‐commerce currently accounts for about 97% of all e‐commerce revenues?

a. B2B
b. B2C
c. C2B
d. C2C

Answer: (a) B2B

26. Which of the following are advantages normally associated with B2B e‐commerce?

a. Shorter cycle times
b. Reduction in costs
c. Reaches wider audiences
d. all of the above

Answer: (d) all of the above

27. If the threat of substitute products or services is low it is a(n):

a. Disadvantage to the supplier
b. Advantage to the buyer
c. Advantage to the supplier
d. None of the above

Answer: (c) Advantage to the supplier

28. The threat of new entrants is high when it is:

a. Hard for customers to enter the market
b. Hard for competitors to enter the market
c. Easy for competitors to enter the market
d. Easy for customers to enter the market

Answer: (c) Easy for competitors to enter the market

29. If it is easy for competitors to enter the market, the threat of new entrants is considered:

a. High
b. Low
c. More
d. Less

Answer: (a) High

30. An industry is less attractive for suppliers when the rivalry among existing competitors is:

a. High
b. Low
c. More
d. Less

Answer: (a) High

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *