E‐Commerce MCQ:- Part Five

  1. Which of the following records logons and deletions?

a. Key logger
b. Packet sniffer
c. Log analysis tools
d. Screen captures

Answer: (c) Log analysis tools

2. E‐mail messages may be stored on which of the following computers?

a. Sender’s computer
b. Sender’s server
c. Recipient’s server
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

3. What might identity thieves do with your identity?

a. Apply for and use credit cards
b. Apply for a loan
c. Change their identity
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

4. Which of the following is not a common approach to phishing?

a. Send an official‐looking e‐mail asking for confidential information
b. Ask people to fill out and return a fake letter using postal mail
c. Ask people to click a link in an e‐mail to open a submission form on a web page
d. All of the above are uncommon approaches to phishing

Answer: (b) Ask people to fill out and return a fake letter using postal mail

5. A technique used to gain personal information for the purpose of identity theft, often by e‐mail, is called?

a. Phishing
b. Carding
c. Brand spoofing
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

6. Companies can gather information about employees and potential employees from which of the following places?

a. Job applications
b. Credit reports
c. Companies that track Web surfers
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

7. Cyber slacking consists of what activities?

a. Visiting “inappropriate” web sites
b. Visiting news sites
c. Chatting online with others about non‐work topics
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

8. Cookies are used to do which of the following?

a. Store your ID and password for subsequent logons to the site
b. Store contents of electronic shopping carts
c. To track web activity
d. All of the above and more

Answer: (d) All of the above and more

9. Unsolicited e‐mail is called what?

a. Junk mail
b. Spam
c. Extra mail
d. None of the above

Answer: (b) Spam

10. What is the name of the new anti‐Spam bill?

a. No‐Spam
b. CAN‐Spam
c. Spam‐Away
d. Stop Spam

Answer: (b) CAN‐Spam

11. What is the legal protection afforded an expression of an idea, such as a song, video game, and some types of proprietary documents?

a. Ethics
b. Intellectual property
c. Copyright
d. Fair Use Doctrine

Answer: (c) Copyright

12. What is the unauthorized use, duplication, distribution or sale of copyrighted software?

a. Fair Use Doctrine
b. Pirated software
c. Counterfeit software
d. Privacy

Answer: (b) . Pirated software

13. What is a program, when installed on a computer, records every keystroke and mouse click?

a. Key logger software
b. Hardware key logger
c. Cookie
d. Adware

Answer: (a) Key logger software

14. What is software you don’t want hidden inside software you do want?

a. Adware
b. Trojan‐horse software
c. Spyware
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

15. What is an electronic representation of cash?

a. Digital cash
b. Electronic cash
c. E‐cash
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

16. What is a fully‐equipped computer that you wear as a piece of clothing or attached to a piece of clothing similar to the way you would carry your cell phone on your belt?

a. Wearable computer
b. GPS
c. Implant chip
d. None of the above

Answer: (a) Wearable computer

17. What is a technology‐enabled microchip implanted into the human body?

a. Wearable computer
b. GPS
c. Implant chip
d. None of the above

Answer: (c) Implant chip

18. Which of the following is not a reason why digital cash has turned out to be extremely difficult?

a. If your system crashes you lose your money
b. There is only one standard
c. Digital cash makes money laundering easy
d. Digital cash travels across the vast Internet and is susceptible to begin stolen

Answer: (b) There is only one standard

19. Smart card is better protected than other cards using

a. Encryption
b. Firewall
c. Hub
d. All the above

Answer: (a) Encryption

20. Trust card is introduced by

a. BSNL and itzcash
b. BSNL and oxicash
c. BSNL only
d. None

Answer: (a) . BSNL and itzcash

21. PaisaPay is offered only by

a. Homeshop18.com
b. eBay.in
c. amazon.com
d. none

Answer: (b) eBay.in

22. The E‐payment mechanism widely used in B2B is

a. Credit card
b. Debit card
c. Master card
d. E‐cheque

Answer: (d) E‐cheque

23. Which type of technology will increase portability and mobility?

a. Implant chips
b. Micro‐payments
c. Internet phone calls
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

24. Which of the following an accurate statement about internet phone calls?

a. They are possible but not yet free
b. They are not possible
c. They are currently standard practice
d. None of the above is an accurate statement about internet phone calls

Answer: (a) They are possible but not yet free

25. What are the most commonly used input devices today?

a. Keyboard
b. Mouse
c. All of the above
d. None of the above

Answer: (c) All of the above

26. Which of the following can be used to help identify people in a crowd?

a. Biochip
b. Implant chip
c. Facial recognition software
d. Vision chip

Answer: (c) Facial recognition software

27. Which one is also known as plastic money?

a. Credit card
b. Debit card
c. Paper cash
d. All of the above

Answer: (a) Credit card

28. E‐cheques are …………………

a. Prepaid
b. Postpaid
c. Both prepaid and postpaid

Answer: (a) Prepaid

29. Digital signature is a

a. Digital id,send as an attachment to a web page/e‐mail/message
b. Is used for verifying the attachments send using web
c. Both a and b
d. None of these

Answer: (c) Both a and b

30. Which one is the component of cybercash payment system

a. CC user software
b. CC merchant software
c. CC Server Software
d. All of the above

Answer: (d) All of the above

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *